Portreti

fotografiranje

Portretna fotografija prenosi izgled i karakter osobe kao i moment u njenom životu. Bez obzira je li riječ o poslovnoj fotografiji za CV i LinkedIn, prezentaciji na društvenim mrežama ili spontanoj fotografiji portreta, uspostava iskrenog odnosa i povjerenja između fotografa i subjekta igra ključnu ulogu u uspješnom prenošenju emocija i karaktera. Nakon upoznavanja s ciljevima koje želimo postići, slijedi detaljan plan i odabira raznih elemenata koji će odigrati svoju ulogu u stvaranju cjelokupnog dojma.

Postoji kratak trenutak kada se sve što postoji u čovjekovu umu i duši odražava kroz njegove oči, ruke, stav. To je trenutak za snimanje.
– Yousuf Karsh

Lokacija fotografiranja prilagođava se tipu foto portreta. Tako će primjerice kod poslovnih foto portreta lokacija biti radno mjesto, ured, lokal ili tvornica. Osobni, privatni portreti su spontani i opušteni te se zbog toga snimanje može napraviti na otvorenom, u parku ili na nekoj drugoj lokaciji prema želji. Portrete snimam u vašem ambijentu s profesionalnom rasvjetom i opremom ili u profesionalnom foto studiju uz studijsku rasvjetu.

Šalica razgovora prije samog snimanja, izbor lokacije, dogovor oko dekorativnih elemenata i izgleda osobe koja se snima uz dozu smijeha i snimanje može početi.