Capturing memories

usluge

Za mene je fotografija umjetnost promatranja. Neprestano traženje zanimljivog na običnoj lokaciji, u uslugama ili u proizvodima. Neprestano pričanje vizualne priče obogaćene osobinama i karakterom osobe pred objektivom. Neprestano hvatanje emocija i trenutaka.

MOMENTO odražava moju osobnost koja se u suradnji s vama spaja u jedinstveni način gledanja na vas i vaš brand kroz lifestyle & brand fotografiju, portretnu fotografiju i fotografiju proizvoda.

U studiju ili na lokaciji, težim fleksibilnom i neformalnom pristupu kojim opuštam ljude ispred objektiva jer komunikaciju i povezanost s ljudima smatram najvažnijim. Svako lice, proizvod ili usluga otkrivaju vlastitu priču, drugačiju od ostalih, kroz jedinstveni pristup svakog pojedinca i to je ono što me inspirira, motivira i potiče radoznalost da strpljivo proučim sve detalje kako bismo ih na kraju zajedno spojili u cjelinu i predstavili vas svijetu.

Moj je cilj uhvatiti i ispričati samo vašu jedinstvenu priču. Tu sam kako bih dokumentirala ljepotu vas ili vašeg brenda na nježan, poletan i jednostavan način, a trenutci “izvan scenarija” najdraži su mi oblik fotografije.

A good snapshot keeps a moment from running away.

LIFESTYLE & BRAND

PORTRETI

PROIZVODI

Lifestyle & Brand

Lifestyle & Brand fotografija ili fotografija životnog stila brenda, usluga i proizvoda prikazuje scenarije iz stvarnog života u kojima ljudi mogu koristiti proizvodi i vizualizirati ponuđene usluge. Radi se o fotografiranju vašeg proizvoda i usluge unutar odabrane i stilizirane scene, s modelima ili bez, kako bi se potencijalni kupac upoznao s idejom specifičnog životnog stila ili estetike koju promovira vaš brand.

Cilj ove vrste fotografije je ispričati priču, prenijeti događaj i prikazati njegove protagoniste. Mora djelovati realistična, prirodna i time interaktivnije od fotografija proizvoda na bijeloj pozadini. Proizvod se fotografira u kontekstu stvarnog života zbog čega će se potrošači osjećati kao da posredno žive kroz vaše fotografije.

Portretna fotografija

Portretna fotografija prenosi izgled i karakter osobe kao i moment u njenom životu. Bez obzira je li riječ o poslovnoj fotografiji za CV i LinkedIn, prezentaciji na društvenim mrežama ili spontanoj fotografiji portreta, uspostava iskrenog odnosa i povjerenja između fotografa i subjekta igra ključnu ulogu u uspješnom prenošenju emocija i karaktera. Nakon upoznavanja s ciljevima koje želimo postići, slijedi detaljan plan i odabira raznih elemenata koji će odigrati svoju ulogu u stvaranju cjelokupnog dojma.

Postoji kratak trenutak kada se sve što postoji u čovjekovu umu i duši odražava kroz njegove oči, ruke, stav. To je trenutak za snimanje.
– Yousuf Karsh

Lokacija fotografiranja prilagođava se tipu foto portreta. Tako će primjerice kod poslovnih foto portreta lokacija biti radno mjesto, ured, lokal ili tvornica. Osobni, privatni portreti su spontani i opušteni te se zbog toga snimanje može napraviti na otvorenom, u parku ili na nekoj drugoj lokaciji prema želji. Portrete snimam u vašem ambijentu s profesionalnom rasvjetom i opremom ili u profesionalnom foto studiju uz studijsku rasvjetu.

Šalica razgovora prije samog snimanja, izbor lokacije, dogovor oko dekorativnih elemenata i izgleda osobe koja se snima uz dozu smijeha i snimanje može početi.

Fotografiranje proizvoda

I proizvodi mogu ispričati priču.

Mislim da fotografija, ma kakva ona bila – krajolik, osoba – zahtijeva osobno sudjelovanje. To znači poznavanje predmeta, a ne samo pucanje u onome što je ispred vas. – Frans Lanting

Fotografija proizvoda namijenjena je za web, katalog, promociju, društvene mreže. Fotografiranje se odvija u studiju ili na vašoj lokaciji. Brinem se o aranžiranju i stilskoj fotografiji proizvoda s rekvizitima. Ovakve fotografije sadrže pojedinosti o proizvodu i njegove značajke, a krajnji je cilj potaknuti kupca da kupi fotografirane proizvode.